Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi

Telefon : (037) 2251898
Belgegeçer : (372) 2518987
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://saimetoptansbl.meb.k12.tr
Adres : TEPEBAŞI MAH. 88 EVLER KÜME EVLERİ NO 32 MERKEZ / ZONGULDAK
VİZYON : Geçmişinden ilham alıp geleceği bunun üzerinde şekillendirmeye istekli, millî değerlerinden kopmadan evrensel değerlere sahip bireyler yetiştiren bir okul olmak.
MİSYON : Kendine güvenen; iletişim becerisi güçlü; sorumluluk almaya istekli; teknolojiyi etkin kullanan; liderlik becerisi gelişmiş; Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş; yerli, millî, vatanını seven ve kendini ülkesinin geleceği olarak gören; ; bilimsel düşünen; öğrenmeye istekli; empati kurabilen; sosyal bilimler alanında ülkemizin geleceğine yapacağı olumlu katkılarla dikkat çeken bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR : 24 Kasım 2022 Zonguldak ili Lise öğrencileri arası kompozisyon yarışması il ikinciliği. Maden Mühendisleri odası şiir yarışması ikinci ve üçüncülüğü. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle bu sene üçüncüsü düzenlenen ve katılım gösterdiğimiz Siber Zeka Bilgi yarışmasında öğrencimiz dereceye girmiştir.

Öğretmen :9
Öğrenci :159
Derslik :10
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3008
Öğretim Şekli :Normal
Saatler : 8.30-15.30
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce, Almanca
Isınma : Doğalgaz
Servis : Özel servis araçları okulumuza öğrenci taşımaktadır.
Ulaşım : Merkezden Tepebaşı Mahallesi dolmuşları ile 88 Evler Sokak durağında inilerek ulaşılabilmektedir.
Yerleşim Yeri : Zonguldak il merkezinde Tepebaşı Mahallesi, 88 Evler Sokak 32 numarada bulunmaktadır. Aşağı tarafında Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ve Şehir stadı Bulunmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Zonguldak il merkezinde bulunmaktadır
Kontenjan Bilgileri : 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında hazırlık sınıfına LGS sonuçları ile 90 öğrenci kabul edilmiştir. 2023-2024 Eğitim-öğretim yılı kontenjanı 90 öğrenci 3 sınıf olarak onaylanmıştır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : (9. Sınıf) 2022-2023 Taban Puanı: 320,4437 Tavan Puanı: 403,989; (Hazırlık) 2023-2024 Taban Puanı: 357,0074 Tavan Puanı: 399,8956
Okulun Sınav Başarı Durumu : Okulumuz dinamik bir ekiple ilk yılını tamamlamıştır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Hedefimiz öğrencilerimizi alanında en başarılı üniversitelere göndermektir.
Sportif Etkinlikler : Çeşitli branşlarda sportif etkinlikler düzenlenmiştir. Basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi, satranç, hokey, futbol gibi farklı spor dalları için hazırlık alanları mevcut olup okul takımları oluşturulmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : Çeşitli branşlarda bilimsel etkinlikler planlanmaktadır. TÜBİTAK Bilim Söyleşilerine başvuru yapılmıştır.
Proje Çalışmaları : Okulumuzda Anadolu Mektebi projesi yürütülmektedir. Sosyal Bilimler Liseleri arasında devam eden Okuyorum-Yazıyorum projesine ortağız. eTwinning projeleri yürütülmektedir. Erasmus ve okul içi yerel pek çok proje faaliyeti yürütülmüştür. Zonguldak Akademi Buluşmaları projesi devam etmektedir. Edebiyat sohbetleri projesi devam etmektedir. Teknofest ve Sibervatan projelerinde görev yapan öğrencilerimiz başarılara imza atmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Okulumuzun 2022-2023 eğitim-öğretim yılı Erasmus Programı başvurusu bulunmaktadır.
Diğer Hususlar : Zonguldak Akademi Buluşmaları projesi ile ilimizin Akademik dünyasıyla okulumuz arasında güçlü bir bağ kurulmuştur.
Yazdır :